فرناز محمدیان - کارشناس ارشد حقوق خصوصی
آیا زنان هم میتوانند قبل از فوت، همه اموال خود را به دیگری واگذار کنند؟
بله، هر کسی میتواند تا پیش از فوت، همه اموال خود را به هر شخصی که بخواهد منتقل کند، اما برای پس از فوت، تنها تا یکسوم از اموال خود را میتواند از طریق وصیت به دیگری منتقل کند و مازاد بر آن به اجازه همه ورثه نیاز دارد.
به دلیل اذیتهای زبانی شوهرم قصد خروج از منزل را دارم، ولی دختر چهاردهماههای دارم که ترک منزل را برایم سخت میکند. شنیدهام اگر بی اذن شوهر خانه را ترک کنم، نفقه و اجرتالمثل تعلق نمیگیرد. چگونه خانه را ترک کنم که همه اینها شامل حال من بشود؟
به صورت قانونی اگر خانه را بدون اذن همسر و دلیل موجه ترک کنید و همسرتان بتواند عدم تمکین شما را در مرجع قضایی اثبات کند، به شما نفقه تعلق نمیگیرد.
آیا قانونی وجود داردکه بعد از یک سال زندگی مشترک مهریه به زن تعلق نگیرد؟
به مجرد وقوع عقد، زوجه مالک مهریه است و حق مطالبه دارد لیکن اگر وظایف خاص انجام نشده باشد، نصف آن را میتواند مطالبه کند. البته در صورت بذل یا ابرا و یا هبه مهریه از سوی زوجه که در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده باشد، امکان مطالبه مهر وجود ندارد.
همسرم ۲ خانه دارد که یکی از آنها را بعد از درخواست مهریهام، به نام اقوامش زده است. منزل دیگرش نیز در استان دیگری است که شماره پلاک ثبتی آن خانه را ندارم. قاضی پرونده آن را فرار از دین ندانست و تبرئه او را صادر کرد. چهکار کنم تا ثابت کنم منزل دیگری دارد؟ فقط نشانی پستی خانه را دارم.
فقط در صورتی که پلاک ثبتی ملک را داشته باشید میتوانید برای توقیف آنها اقدام کنید. علاوه بر این، از طریق ارائه قبوض آب و ... به دادگاه نیز میتوانید پلاک ثبتی را معرفی و توقیف کنید. نشانی پستی خانه را نیز میتوانید به دادگاه معرفی تا ضمن استعلام از اداره ثبت، آن را توقیف کنید.